On ollut kipeä kausi

 En ole unohtanut äitiä. Ja muistan sen, kun hän vuodentakaisen täyssulun sikana totesi puhelimessa, ettei hän ole meitä unohtanut. Nyt ero on ollut sika pitkä ja äidin sairaudetkin ovat edenneet.

Olin jo menossa sinne käymään, kun sattumalta, jotain asiaa hoitaessa, sisko sai kuulla, että isaston henkilökunnasta kaksi on sairastunut koronaan. Enää siinä vaiheessa enme osanneet edes ottaa tuollaista huomioon, kun rokotukset oli annettu niin vanhuksille kuin henkilökunnalle jo aikas sitten. Onneksi siis vanhuksilla oli kaikilla ne kaksi piikkiä. 

Ei siis tullut vierailusta mitään, täysi vierailukielto. Tiedottaminen ssiasta mietitytti myös itseäni. Tietoa sai, jos arvasi kysyä.Oitäisi kyllä olla jonkinlainen Wilma, jonka välityksellä tieto kulkee. Olisi myös hyvä, jos yksikössä kannettaisi huolta vanhusten perheenjäsenten kontaktitarpeesta. Videopuhelut eivät edelleenkään järjesty kuin niitä erityisest pyytelemällä. Äiti ei enää osaa puhua puhelimessa, joten on päästävä paikalle tai sitten jää yhteydettä.

Nyt minä ja puolisoni edelleen odotamme ensimmäistä piikkiä. Toinen meistä on terveytensä tai hoitonsa takia vakavan koronataudin riskiryhmää. Emme liiku vielä vähään aikaan hoitoyksikköön julkisessa liikenteessä ja henkilökunnan kohtaamisetkin minimoimme nyt. 

Äidillä on onneksi seitsemän lasta ja joku on tässä välilläkin käynyt. Mutta on äidillä raskasta aikaa eikä hän enää oikein ymmärrä näitä kulkutautijuttuja.

Vielä muistan, kun olin lapsi ja äiti sairastui ankaraan influenssaan. Se on ollut ainoa kerta, kun muistan äidin sairastaneen. Äiti kertoi myöhemmin, että kun hän lopulta nousi vuoteesta, keittiön lattia oli hienonsokerin peitossa.

Kommentit

  1. Pitkiä ovat nämä ajat odottaa, että päästäisiin takaisin edes hieman normaalimpaan aikaan. Harmi, että korona tarttuu rokotuksista huolimatta.

    VastaaPoista
  2. Enpä usko, että hoitajia oli rokotettu.

    Äiti sanoi yhdellä veljeni ottamalla videolla "Kyllä minä ymmärrän teitä kaikkia." Se ehkä tarkoitti, että äiti muistaa meitä, mikä olisi upeeta ja että hänellä on kauniit ajatukset meitä kohtaan, mikä lohduttaa tässä raastavassa ajassa. Ehkä uskallan viikon päästä sinne katsomaan taas. Saimme maanantaina ekan piikin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti